2010-05-31
 22:47:03

<3

Bara att hålla tummarna nu.


Tävla? Ja tack!
2010-05-30
 21:48:12

My heart is yours

Because my heart is yours, I'll never leave you,
Though we are far apart, I'm by your side,
My love is never gone, I feel it rise again,
Through it all, Now my heart is yours.

2010-05-30
 17:57:22

My world has turned upside down

Allt jag vill är att få se dig just nu, hålla om dig, men jag klarar det inte. Förlåt, älskling, förlåt.
2010-05-30
 11:51:29

SCS3 Supreme Mountain Horse


Det här är nog världens bästa ridstövlar, i alla fall som jag ridit i. I början var de inte alls roliga, började blöda om anklarna när jag hade på mig dem. Men efter några gånger blev de hur sköna som helst, glad att jag höll ut. Dessutom har de blivit rekommenderade av många, står bland annat om deras funktion i en bok jag vunnit tidigare, "Handbok för din vardagsträning" av Sylve Söderstrand och Lotta Björe.
Till dessa stövlar kan man köpa speciella stigbygelplattor, som matchar ridstövlarna. Det är som räfflor i både stövlarna och plattorna, som är snorgröna och svarta. De gör att ridstövlarna sätter sig fast i plattorna, så man slipper koncentrera sig på att de sitter stadigt på. Dessa plattor är lite nedåtgående, så man har automatiskt lite nedtramp när man rider, vilket är bra!

Måste verkligen rekommendera dessa, dels för att de är mycket säkra, dels för att de är riktigt sköna och dels för att de är j*kligt snygga!

Kan lägga in en bild på plattorna också.


De brukar säljas i de flesta ridsportbutiker, skulle jag tro, jag köpte mina på Sporren i Uppsala. De töjer verkligen ut sig på alla plan så de till slut sitter perfekt på just din vad och fot. Jag fick hjälp av en som jobbade där, som hjälpte mig med vilken jag skulle ha. Det skulle jag rekommendera andra att göra också, för de ska kännas riktigt trånga i början, men jag lovar att de tänjer ut sig.
Priserna varierar nog lite, men de är dyrare än vanliga Mountain Horse, men billigare än Tretorn Advanced.

Ett plus är att de är väldigt neutrala i utseendet, så man kan även tävla dressyr i dem.

Vad tycker ni om stövlarna?
2010-05-29
 14:00:35

Jag älskar dig

Jag älskar dig av hela mitt hjärta, jag fungerar inte utan dig. Om jag inte får leva med dig, då vill jag inte leva längre.

2010-05-28
 20:19:49

Hera-hoppet

Var ledig i dag och följde med min kompis Kristin och kollade när hon hopptävlade med sin foderponny Indra. Det var även några andra från klubben där. Trots att det regnade galet mycket i går kväll, så såg gräsbanan rätt stabil och fin ut.

Tyvärr gick det inte lika bra som vi alla hoppades på. Kristin ramlade av på trean i första klassen, det blev ett litet missförstånd, så från den ena sekunden satt hon i sadeln och tryckte av henne, till den andra då hon stod bakom henne. Det var bara att ta nya tag och hoppa i andra klassen. Där utgick hon efter att ha stannat på tvåan, Indra såg inte riktigt fräsch ut..

Ibland går det, sorgligt nog, inte lika bra som man velat att det skulle gå. Men vi får helt enkelt hoppas att hon blir ordentligt bra och de får göra en superbra comeback!
2010-05-27
 23:53:07

Mina tränare

Fick en fråga på bloggen om jag hade några tränare. Jag har en hopptränare och en dressyrtränare.

Min hopptränare heter Katarina Bonde och är B-tränare. Vi åker till hennes ridhus och tränar varannan vecka. Vi har även tränat för ridskolans tränare, eftersom vi har Ina inackorderad på ridskola.
Min dressyrtränare heter Emma Backström, och har tidigare haft sin häst på samma ställe som mig. Hon har ingen tränarutbildning, men är väldigt bra, och hon har hjälpt mig och Ina extremt mycket! För henne tränar vi regelbundet en gång i veckan.

Förmodligen så har hon stannat och hållt på för att hon har haft ont. Det är dock inget vi vet helt säkert, men det känns inte som en slump att båda har kommit exakt samtidigt.. Vi ska nog avvakta med att hoppa på ett tag nu, så får vi hoppas att allt löser sig!

Det var även någon som frågade om Ina var min egna häst. Det är hon, och hon har varit det i nästan exakt två år nu. Vi köpte henne som sjuåring, då hon hade startat LB i hoppning som ungponny, men knappt gjort något alls i dressyren. Naiv som jag var, bestämde jag mig för just henne, av alla fina läromästare jag prövade. Jag visste att det skulle ta lång tid att komma ut på tävlingsbanorna (hon behövde framför allt mycket dressyrträning) med bra resultat, men det kändes väldigt värt trots det. Jag kan ju säga att det knappt var någon som trodde att jag skulle klara av att ta upp henne till att gå en stabil LB i dressyr, men det har vi gjort! Vi har placeringar och vinster upp till LB:1 (lokalt) och är anmälda till vår första LA:1.
Hoppningen har gått lite så där, vi har mycket blandade resultat. Vi har placeringar i LC hopp, men också några uteslutningar. Dock har vi startat en Pay and Jump på 1,00 m.

Lite långt och ostrukturerat inlägg, men tänkte klämma ihop två inlägg till ett. Jättekul att ni kommenterar och ställer frågor. Det blir mycket lättare att skriva då, och ni kan få svar på det ni undrar!

2010-05-26
 19:18:57

Som jag misstänkte..

.. Ina är lite knackig i frambenen, men bara i ena varvet. Syntes när vi longerade henne, men tog ett tag innan något började visa sig. Därför tänkte jag låta henne stå ett par dagar nu, så får vi hoppas att hon är fräsch tills på söndag, då vi ska rida finalen med laget. Samtidigt som det är skönt att det inte såg ut att vara något mega-allvarligt (tur i oturen!) så kan jag inte sluta vara förbannad på mig själv. Att jag näst intill tvingat henne att hoppa, jag har sådana sjuka skuldkänslor, så det finns inte. Visst, jag hade inte ens tänkt tanken på att det kunde vara något fel, men bara principsaken. Ina kanske tror att jag är den elakaste häxan på jorden nu, som låter henne tränas fast hon kanske har ont. Det är jag också, det har hon rätt att tycka. (om hon nu tycker det)

2010-05-25
 22:22:05

Det räcker nu

Nu börjar jag bli lite irriterad på att Ina inte ens vill hoppa typ 70 cm. Okej, jag gör missar ibland, men det ska hon kunna skritta över. Och det mest sura av allt är, att jag kan göra rätt och ändå stannar hon. Då kan jag lova att jag blir sur, blir så himla avundsjuk när man kan titta på andra som kan göra hur många missar som helst, och ändå så hoppar hästen hur snällt som helst. Missförstå mig inte när jag skriver så där, jag vill ju absolut inte att det ska gå dåligt för andra. Men ni kanske förstår hur jag tänker? Att jag till och med kan göra helt rätt på låga höjder, så stannar hon ändå.

Funderar på om det kan vara något som är fel, men hon känns väldigt fräsch i benen och ryggen, så jag vet inte riktigt. Får se hur hon ser ut närmsta dagarna, det kan ju trots allt vara en svacka bara. Men det är så dumt om hon skulle ha ont..
2010-05-23
 22:42:15

Veckans träningar och tävlingar

Den här veckan är helt fullspäckad, precis som jag vill ha det!

Måndag - Vila.
Tisdag - Åker iväg till Bålsta och hopptränar. Tänkte bara hoppa lite lägre hinder, och stämma av.
Onsdag - Blir en lite kravlös uteritt, alltid lika bra!
Torsdag - Dressyrträning för Emma. Sista dressyrträningen innan tävling.
Fredag - Markarbete.
Lördag - Rida lite lätt, och sedan uteritt.
Söndag - Tävling på Börje Sportklubb. LB:1, finalen med dressyrlaget!

Vad tycker ni om detta upplägg?
2010-05-23
 22:35:03

Tränings- och tävlingsresultat

En tanke slog mig nyss, jag skulle verkligen behöva ha en tränings- och tävlingsdagbok, och vad är då inte bättre än bloggen? Då har jag allt samlat, tävlingsresultat och övriga träningar.

Börjar på en gång, så passar inte det er, hoppa över att läsa det då! Skapar en kategori, om ni är intresserade av vad jag och Ina gör till vardags - mer specifikt.

Enjoy!
2010-05-23
 21:39:46

Hoppträning

Hade hoppträning för en ny tränare i dag, väldigt nyttigt och bra. Tyckte att hon var bra, gav konstruktiv kritik, vilket jag gillar! Kände mig lite ringrostig, var nästan två veckor sedan jag hoppade sist. Men det gick rätt bra, har bara lite problem att lägga henne bra om hon har lite snabbare grundtempo. Är van att hon är lite långsammare, då kan jag anpassa avstånden bättre, även om jag vet att galoppen är lite i segaste laget. Hur som helst, det löste sig rätt bra ändå! Fast jag ramlade av, men det är sånt som händer. Bara att sitta upp igen och hoppa om. Fick en rätt bra galopp emellanåt, lite mer uppåt, något min markbundna häst och sin svaga ryttare inte var vana med.

Det var nog det, har varit hemma sedan dess.
2010-05-20
 22:36:54

Nirvana

Innan i dag hade jag inte ridit sedan i lördags, på grund av olika skäl. Men i dag var det dags att sätta sig upp på hästryggen igen, och det känns helt annorlunda när man inte ridit på ett tag. Man känner sig ringrostig, helt enkelt. Hur som helst, efter ett tag började jag hitta känslan igen, och det är riktigt jäkla härligt att rida! Man blir så van med att rida i vanliga fall, att man inte uppskattar det så mycket. När man varit utan häst i nästan en veckas tid, blir man helt överlycklig när man väl får rida. Blir även väldigt lugn i mig själv, när jag fått avreagera mig med en träning.

Ska ju inte ljuga och säga att det bara varit jobbigt, det har faktiskt känts rätt skönt också. Att bara kunna vara med kompisar och ta det lugnt. Sitta vid bryggan med en glass i handen och bara prata. Men har konstaterat för mig själv, att det kommer ta ett bra tag innan jag avslutar min ridning. (För det kommer ju, sorgligt nog, att hända en dag)


Där mår jag som allra bäst. Suddigt, men ganska skön bild. Notera att det är på en dressyrtävling också. Hon orkar inte stå fint så länge, då får hon stå så där, för jag vägrar sitta och trycka in nosen på henne.

2010-05-14
 20:31:46

Dressyrmeeting

Äntligen är vi anmälda och klara, nu ska jag och Elin på dressyrmeeting! Vi hade tur, så vi får plats att bo på samma anläggning som hästarna kommer stå på. Dock var det en bit från den anläggningen till tävlingsplatsen, men det är säkert bra för dem att skritta mycket säger vi. Vi ska rida en cup, som pågår under tre dagar. Alltså kommer vi vara borta alla dagarna. Det är även då vi gör vår LA-debut, får hoppas att det går bra för oss båda! Tävlingen är om lite drygt en månad, men det känns skönt att ha bokat allt, så det är bara att komma dit.

2010-05-13
 21:27:02

Nio år

Kan ni förstå? Hela nio år! Det låter så stort, och så läskigt på något sätt. Åren bara flyger förbi. Ska inte skriva något mega-inlägg om det, hon fyllde bara år.

Var i Upplands Bro och tävlade, red LB:1. När vi skulle köra dit, så var pappa helt säker på vart det låg, men efter en stund så utbrast han något i stil med detta "vad fan? vi är i ett helt fel samhälle!" Japp, men det var bara att köra en liten omväg, så var vi där ganska snart. Bara någon kvart extra eller så. Var ingen brådska där heller, de var bara på LC:1 när vi kom, så det gjorde inte så mycket.

Elin var redan där och väntade på att få rida. Hon gjorde en jättefin ritt, och hamnade slutligen på en andraplats, fast med samma procent som segraren.

Sedan var det min tur, hade redan stora förhoppningar innan jag ens hoppat upp på henne eftersom hon har varit väldigt lydig hela veckan. Visade sig ha rätt, för hon var väldigt mjuk och lätt. Väl inne på banan, så blev jag lite nervös. Tyckte att alla som jag sett rida, red sjukt fint. Tänkte ungefär så här "ja, blir väl nöjd så länge jag inte kommer sist" Behöver dock lite nervositet i kroppen för att kunna prestera det bästa jag kan, i varje fall i dressyren.

Själva ritten är jag mycket nöjd med, för hon lyssnade för minsta lilla hjälp och slängde knappt med huvudet. Fast jag trodde inte att domaren var så imponerad, hon såg riktigt skeptisk ut när jag var klar. Gick ut, och väntade på att pappa skulle komma med resultatet. När han kom ut så sa han "du ligger sist.." och då tänkte jag "jahopp, bara att packa ihop och lämna. Jag var ändå väldigt nöjd med henne!" men innan jag hann komma längre än så, så sa han "neej, skojade bara. Du leder." Då undrade jag hur fan det gick till. Min häst kan ju inte ens öka traven, medan de andra flashiga hästarna bara flög runt där inne.

Var bara några ryttare kvar innan prisutdelning, var pirrig som aldrig förr. Minutrarna gick hur segt som helst, men ingen slog oss. Fram till sista ryttaren, hade ingen koll på vad jag fick för poäng, men när de sa hennes poäng, tänkte jag att "fan, nu slog hon oss." Men nej, vi hade två poäng mer. Alltså en vinst, hur stolt som helst över min lilla ängel!

Gick in på prisutdelning, red ärevarvet, och sedan åkte vi hem. För en gångs skull har jag fått åka hem nöjd från en tävling!

2010-05-13
 09:32:05

Tagga till tävling

Ska åka till stallet om någon timme för att börja fixa hästisen. Vi ska nämligen åka iväg och dressyrtävla, LB:1. Får hoppas att det går bra, vill väldigt, väldigt gärna komma hem med en blågul i dag. Eller åtminstone göra en superrunda, där både Ina och jag kämpar på så gott vi kan! Det är ju trots allt det viktigaste, sedan är ju placering bara en bonus. Har bara mött ett ekipage från min kategori förut, resten har jag noll koll på. Det är också en domare som jag aldrig hört talas om förut, hoppas hon gillar min lilla prick.

Det var väl det, måste börja fixa mig nu! Tjingeling!
2010-05-11
 22:33:06

Svacka?

Tjeenare!

Nu kommer det ett hästinlägg, så ni som inte orkar läsa - läs inte!

Hade hoppträning i dag, började bra (det vill säga att hon inte drog mig ur sadeln varje gång jag skulle sakta av) men vet inte riktigt vad som hände sedan. Hon började stanna och hålla på. På typ 70 cm. Visst, ibland la jag henne något nära, men om det är så pass lågt så kan hon faktiskt bjuda till ändå ibland. Hon gör knappt det längre, det känns som hon kräver att jag måste rida så bra jag någonsin och ännu lite till för att hon ska vilja hoppa. Det är absolut inte meningen att jag ska rida fel och vara helt avslappnad, men samtidigt ska jag inte behöva måtta henne hela tiden för att hon ska hoppa. Det blir ju inte heller bra i längden. Förut kunde hon hoppa, även fast jag klantade mig typ hela tiden, och det känns inte heller helt rätt. Men jag vill att hon ska kunna ställa upp för oss, trots att jag kanske inte gjort mitt bästa mot hindret.

Vet inte riktigt vad jag ska göra, är det någon som har något förslag? Löshoppning kanske är bra, för då får hon tänka helt själv?
2010-05-09
 19:56:34

Tävling

Tävlade i dag, gick inte alls bra. Hon var pigg och framåt, i jämförelse med vad hon brukar vara, både kändes och syntes på filmen. Skönt det i alla fall! Inne på banan så vet jag dock inte riktigt vad som hände. Vi rev först ett hinder, tror jag la henne lite nära, så det skyller jag på mig. Hindret efter det vägrade hon på två gånger, trots att jag red på framåt och hon hade perfekta avstånd. Till slut hoppade hon det, och jag tänkte utgå, men kände att jag kunde trycka igenom henne tre hinder till. Det gick helt okej, fram till sista hindret. Där blev vi uteslutna. Kul!

Ja ja, var bara att åka hem. Nu i efterhand kom jag på att hon kanske reagerade på underlaget. Hon är väldigt kräsen med det, vill inte hoppa så villigt om hon inte är helt säker på att det är bra. Kan ju ha varit det, för jag kan inte komma på någon annan anledning till varför. Annars får man helt enkelt skylla på att hon hade en dålig dag, men hon är bäst ändå - tro inget annat!
2010-05-07
 21:28:14

Liten uteritt

Red runt med Ina i dag på ängen och sedan in i skogen. Började rida fram lite på ängen, där hon gick jättefint. Det låg två "hinder" på ängen, typ upphöjda pinnar på stockar. Hoppsugen som man är så hoppar man något språng på varje. Det ena låg nog på 50-60 cm och det andra var böjt, så det var väl mellan 70 cm och 90 cm. Hoppade såklart i mitten, så det var den lägsta höjden. Tänkte att det inte kunde skada?

Hon blir alltid så glad efter att hon har fått skutta lite, blir mycket piggare efteråt. Det vill jag gärna ta nytta av, eftersom hon har gått och blivit lite småseg.. Men vi red i skogen i ungefär 40 min, sedan var vi hemma i stallet igen.

Alltid lika roligt att rida henne, är så himla glad att just hon är min. Kanske hade sagt det även om jag hade ägt en annan häst, men nu tänker vi inte så. Nu tänker vi "I N A" !
2010-05-06
 07:12:36

Pay 'n jump

Red Pay 'n jump i går hemma. Vi startade 1,00 bara för att testa. Hon var lydig och fin på framhoppningen, men sen var hon ganska seg inne på banan. Jag var även lite halvt slarvig (brukar bli det när jag rider hemma) Fick därför ett väldigt dåligt flyt runt hela. Vi fick ett stopp på ena långsidan, där jag tror det var 5 eller 6 språng mellan. Där vill jag absolut inte skylla på Ina, utan det var avståndet som var problemet. Hon hade svårt att räcka till. Sen tryckte vi oss igenom resten. Men rev det sista hindret, helt mitt fel.

Det var nog allt jag hade att säga.